Locaties

Hoofdlocatie

IMG_6073
Een belangrijke factor in het concept van De Eburon is de rust en de ruimte waarin deze zich bevindt. De Eburon is gelegen in een bosrijke omgeving in het dorpje Weebosch, dat behoort tot het buitengebied van de gemeente Bergeijk. Het dorpje ligt op zo een drie kilometer van de Belgische grens met Postel. De Kleine Witrijt is de naam van zowel het gebied, als van de straat waaraan deze hoofdlocatie gelegen is.

De locatie ligt in een zogeheten stiltegebied. ‘Stiltegebieden zijn gebieden waarin de geluidsbelasting door toedoen van menselijke activiteiten zo laag is, dat de in het gebied heersende natuurlijke geluiden niet of nauwelijks worden gestoord’. Deelnemers wordt er dan ook een rustige en prikkelarme werkomgeving geboden.

Faciliteiten

Deze hoofdlocatie is goed gefaciliteerd net als onze woningen. Voor het arbeidsmatige gedeelte is er een goed gefaciliteerde kantine, een binnenplaats met prieeltje en zijn er ruime werkplaatsen. De Eburon voorziet in uniforme werkkleding die verplicht wordt gedragen en welke, net als alle voorzieningen, voldoet aan de ARBO eisen. Alle voertuigen, machines, gereedschappen en installaties worden jaarlijks gekeurd in het kader van veiligheid. We kunnen gerust stellen dat onze faciliteiten legio zijn en meer dan voldoen aan de gestelde norm.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer is De Eburon niet direct bereikbaar. Met de bus komt men tot in de buurgemeenten Eersel of Luijksgestel. De Eburon beschikt daarom over eigen vervoer, waarmee deelnemers aan dagbesteding kunnen worden gehaald en gebracht op/ naar het busstation in Eersel. De bus naar Eersel vertrekt 4x per uur vanuit Eindhoven (lijn 149 en lijn 150).

Met eigen vervoer of taxivervoer vanuit Eindhoven is onderstaande routebeschrijving de gerichtste.

Routebeschrijving

Via de snelweg A67 Eindhoven – Antwerpen neemt u afslag 32 – Eersel. Bovenaan de afrit, bij de stoplichten gaat u linksaf. *Op de rotonde rechts aanhouden richting Bladel/ Hapert. Bij de tweede stoplichten steekt u recht over, richting Postel. Vervolgens steekt u de rotonde recht over en vervolgt u uw weg. U bevindt zich op de Postelseweg. Deze weg volgt u circa 7 kilometer tot u linksaf kunt slaan richting Weebosch. Nadat u deze afslag genomen heeft, gaat u na circa 400 meter linksaf de Kleine Witrijt in. U vindt De Eburon aan u linkerzijde. Na de eerste boerderij kunt u de parkeerplaats oprijden en parkeren (parkeerplaats van De Oude Belg).

* Wanneer u van Veldhoven afkomt en over Steensel gereden bent, gaat u op deze rotonde rechtdoor en houdt u deze routebeschrijving aan. Vanuit de richting Valkenswaard, gaat u op deze rotonde links.

Locatie Luijksgestel

Postiljon-Luijksgestel

Op deze locatie aan de Postiljon bevindt zich één van onze woonvoorzieningen met drie woonplaatsen.