Wie zijn wij?

De Eburon is een kleinschalige en particuliere organisatie. Het initiatief hiervoor werd in 2006 door mij, Theo Smeulders, genomen. Hierin werd ik bijgestaan door mijn partner Anke Smeulders – Berendsen, toen nog werkzaam bij een grote zorginstelling voor mensen met een verstandelijke handicap. Beiden hebben wij een achtergrond in de reguliere zorgsector en in maatschappelijke functies. Wij hebben twee kinderen; op 21 augustus 2006 is onze dochter Ayse geboren en op 14 november 2007 onze zoon Tarik.

Beiden hebben wij jarenlange ervaring in diverse facetten van zorg en begeleiding. Daarnaast heb ik, Theo, een technische achtergrond als gediplomeerd elektrotechnicus. In 1997 heb ik het roer omgegooid en ben ik vervolgens afgestudeerd in Sociaal Cultureel Werk (SCW) en de Agogiek (HBO – Cultureel Maatschappelijke Vorming. Werkervaring heb ik opgedaan bij stichting Diagonaal uit Oss, stichting De Twern uit Tilburg en maatschappelijk werk Dommelregio uit Valkenswaard in de functie van jongerenopbouw-werker. In de functie van woonbegeleider en persoonlijk begeleider heb ik ervaring opgedaan bij het OCB (Orthopedagogisch Centrum Breda).

In deze periode heb ik mij toegelegd op de begeleiding van jongeren met een licht verstandelijke beperking en/ of een pervasieve ontwikkelingsstoornis. Als Agoog ben ik geregistreerd in het beroepsregister van het BAMw; Kamer van Agogen.

IMG_2931_kleinAnke heeft circa tien jaar bij een grote VG (voor verstandelijk gehandicapten) instelling in Haaren gewerkt. Zij is gediplomeerd Z-verpleegkundige en heeft veel ervaring opgedaan met klinische en psychische ziektebeelden en zich gespecialiseerd op het gebied van autisme en aanverwante spectrum stoornissen. Zij heeft voornamelijk op leefgroepen gewerkt. Hier heeft zij verschillende functies vervuld, waaronder die van persoonlijk begeleider. Dit voor zowel jeugdigen als volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke handicap. Tussentijds heeft zij zich georiënteerd op dagbesteding en de laatste jaren werkte zij als coördinerend begeleider, waarbij ze sturing en inhoudelijke begeleiding heeft geboden aan zorgteams. Vanaf 2009 is Anke ook meer betrokken bij de fysieke begeleiding van jongeren op De Eburon.